25 domaćinstava u naselju Isakovići dobilo pitku vodu

Nastavak proširenja gradskog vodovodnog sistema: 25 domaćinstava u naselju Isakovići dobilo pitku vodu

U prisustvu gradonačelnice Amre Babić, predstavnika JKP ‘Visoko’, predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti Grada Visokog, te velikog broja mještana, svečanim puštanjem vode na česmi, ozvaničen je završetak radova i priključak 25 domaćinstava naselja Isakovići (MZ Vratnica) na novoizgrađeni gradski vodovodni sistem.

Najstariji mještanin ovog naselja u Mjesnoj zajednici Vratnica nije krio oduševljenje i kazao je da mu je ovo najsretniji dan za 84 godine života.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je Vratnica-voda-233.jpg

– Ne mogu se nazahvaljivati dragom Bogu što smo uspjeli da realizujemo projekat gradskog vodovodnog sistema na kompletna naselja, od Čekrekčija, Kula Banjera, Taukčića, Gračanice, a evo sad smo došli i u Vratnicu. U narednih mjesec dana krećemo i u treću fazu prema naseljima Moštra, gdje također imamo jako puno ljudi koji u svojim domaćinstvima nemaju pristup pitkoj vodi. Ovo su historijski projekti i dragi Bog odabere ljude koji će takve projekte voditi – kazala je gradonačelnica Amra Babić.

JKP ‘Visoko’ je vlastitim sredstvima, ali i vlastitom radnom snagom, izvršilo polaganje 2.000 metara cjevovoda, od rezervoara Troholj u MZ Gračanica do naselja Isakovići i trajno riješilo problem stanovnika u ovom naselju.

Radovi na proširenju vodovodne mreže u MZ Vratnica izvođeni su u sklopu II faze proširenja vodovodne mreže. Realizacijom ovog projekta stvoreni su uslovi za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u cijeloj MZ Vratnica. Vrijednost radova proširenja je 30.000,00 KM, a radovi su finansirani iz vlastitih sredstava JKP ‘Visoko’.

visoko.gov.ba