24h.ba: Tijelo Cristiana Ronalda – On je Dino i fudbaler je Bosne iz Visokog (Foto)

Dino Dizdarević je 27-godišnji fudbaler NK Bosna Visoko, a njegov Instagram profil je jedan od najpopularnijih profila od svih sportista u Bosni i Hercegovini. Atletski isklesano tijelo i fantastične fizičke predispozicije privukle su pažnju mnogih navijača, piše 24h.ba.

 

Dino je rođen u Zenici, a s obzirom da nastupa za Bosnu, trenutno živi u Visokom. Fudbalom se bavi od svoje osme godine, a prvi ugovor je potpisao sa 15 godina. Do sada je u karijeri nastupao za NK Žepče, NK Croatia Sesvete, Jedinstvo iz Bihaća, Slogu iz Doboja, NK Pajde Mohlin iz Švicarske i NK Natron Maglaj.

,,Oduvijek sam se bavio sportom, kao mali igrao sam i košarku. Nakon jedne povrede koljena morao sam na operaciju, a doktori su mi predložili za započnem sa aktivnostima u teretani. Od tada mi se teretana svidjela i uživam dok treniram”, rekao je Dizdarević na početku razgovora za 24h.ba.

U našoj državi još uvijek vrijede stereotipovi o fizički spremnim fudbalerima. U vrijeme kada se utakmice riješavaju na nijansama u igri, fizička pripremljenost fudbalera je iznimno važna.

,,Kada dođete u novi klub tu su novi saigrači i novi prijatelji. Nekoga znate od ranije, nekoga ne, svako ima svoje mišljenje i nekome se sviđa što sam ovakav kakav jesam, nekome ne, ali stvar je ukusa i ne trebamo voditi raspravu o tome. Da mogu vratiti vrijeme nazad mnogo stvari bih promjenio u svojoj prošlosti, ali uvijek bih ostao pri mišljenju da mi je teretana pomogla da se afirmišem kao igrač. Trening mi znači sve, svaki sportista se bolje osjeć kada je u boljem treningu i formi. Kada je u pitanju moja popularnost, naravno da mi je drago da me neko zaustavi, pohvali moj rad, cijeni moj trud i uspjeh”, dodao je Dizdarević.

Životni motiv Dine je da sve što ga ne ubije, učini ga još jačim, a njegov sportski uzor je Cristiano Ronaldo. Za sebe kaže da je uvijek raspoložen, nasmijan i uvijek pozitivan i optimističan.

,,Do sada sam imao nekoliko ponuda da se bavim manekenstvom, ali odustao sam. Snimio sam muzički spot, ali moja želja je napredovati u fudbalu. Moj uzor i moj lični trener je moj otac i on me uvijek usmjerava da sav svoj trud ulažem u bavljenje sportom. Svima šaljem poruku da se sklone sa ulica bavljenjem sportom i da svaki dan treniraju svoje tijelo i napreduju u svome duhu”, završio je Dizdarević u razgovoru za 24h.ba.