Sretnu novu 2019. godinu žele Vam stranke BH blokaPoštovane građanke i građani Zeničko-dobojskog kantona,

Mi,stranke BH bloka, Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta i Naša stranka, poručujemo Vama, građanima Zeničko-dobojskog kantona, da vodimo odgovornu politiku za koju smatramo da predstavlja najbolji put za stvaranje uslova za bolji život svakog čovjeka.

Svjesni veoma kompleksnog okruženja i ukupne političke situacije u Bosni i Hercegovini, spremni smo na principima zajedničkog djelovanja, koje smo potpisali prije nepuna dva mjeseca, nastaviti započete procese jedne nove i drugačije politike.

Kao rezultat našeg odgovornog političkog angažmana, zajedno sa svojim partnerima, uspjeli smo, za veoma kratko vrijeme – konstituisati Zakonodavnu vlast u Zeničko-dobojskom kantonu, izabrati rukovodstva Klubova naroda, rukovodstvo Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Kolegij te radna tijela Skupštine. Održane su i tri redovne sjednice na kojima su donesene veoma bitne odluke koje su omogućile normalno funkcionisanje institucija Zeničko-dobojskog kantona.

U narednih desetak dana očekujemo i sjednicu na kojoj ćemo završiti proces konstituisanja Zakonodavne vlasti, izborom pet delegata u Dom naroda Federacije Bosne i Hercegovine i imenovanjem mandatara za sastav nove Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Svim građanima Zeničko-dobojskog kantona želimo zdravlje, sreću i porodično blagostanje u nastupajućoj 2019. godini.

Neka 2019. godina bude godina borbe za pravdu i izgradnju povjerenja.

Zenica, 31.12.2018.godine

S poštovanjem, Stranke BH bloka