“20jedna stoLICA” – Konceptualna multimedijska izložba

Konceptualnom multimedijalnom izložbom željeli bismo propitati „što je to stolica?“, koja je njezina povijesna,etimološka, estetska i kontekstualna uloga.


 (facebook.com)

U sklopu sata Hrvatskoga jezika i književnosti učenici četvrtoga razreda Franjevačke klasične gimnazije Visoko, u suradnji s predmetnim profesorom fra Zvonkom Benković, iščitavali su dramski tekst Eugena Ionesca Stolice.

Premda je riječ o apsurdnoj farsi i promišljanju o životu došli smo na ideju da bismo promišljanja sa sata prebacili na hodnike naše škole.

Konceptualnom izložbom željeli bismo propitati „što je to stolica?“ i koja je njezina povijesna, etimološka, estetska i kontekstualna uloga. Svakodnevni uporabni predmet željeli bismo izvaditi iz njegova prirodnoga ambijenta i osnovne namjere i prebaciti u izložbeni prostor kao predmet promišljanja.

Izložbu smo naslovili “20jedna stoLICA”, koja je ujedno i zaštićeni naziv. Ovisno o intenzitetu radova i potrebnoj stručnoj suradnji pripremni radovi trebali bi trajati oko 60 dana. Otvorenje izložbe planira se sredinom veljače 2017. godine.

Četvrti razred Franjevačke klasične gimnazije Visoko