2. aprila u Visokom promocija Ekonomskog fakulteta UNSA

2. APRILA U VISOKOM PROMOCIJA EKONOMSKOG FAKULTETA UNSA

Predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (EFSA) u prostorijama Općine Visoko su upriličili izlaganje kako bi javnost i buduće studente informisali o narednim aktivnostima ove institucije.

Anes Hrnjić – rukovodilac Centra za razvoj karijere studenata i viši asistent na Katedri za menadžment i organizaciju, Minja Arslanagić – Tutić – šefica Ureda za odnose s javnošću i studentice Nadina Tanović i Imana Hadžić napravili su adekvatan uvod i najavili sadržajnu prezentaciju, koja će biti održana u ponedjeljak 2. aprila u Velikoj sali Općine Visoko sa početkom u 10 sati, na osnovu koje će budući studenti izgraditi realnu sliku o studijskim programima i vannastavnim aktivnostima koje nudi Ekonomski fakultet u Sarajevu.

Istakli su veliko zadovoljstvo na ukazanoj prilici za promociju EFSA u Visokom i saopćili najoosnovnije informacije o studijskim programima i upisu na fakultet, te pozvali zainteresovane im se pridruže.

Slika 1

„Veliko mi je zadovoljstvo pozvati maturante srednjih škola sa područja općine Visoko na promociju Ekonomskog fakulteta, koja će se održati 2. aprila.

To je odlična prilika za buduće studente da se upoznaju sa radom fakulteta i dobiju informacije o dostupnim studijskim programima na našoj instituciji.

Bitno je napomenuti da je Ekonomski fakultet u Sarajevu najakreditovanija visokoškolska institucija u BiH, koja posjeduje američku akreditaciju AACSB i svi programi su akreditovani od strane jedne od najstarijih akreditacijskih kuća na svijetu.

Također, nudimo i programe na engleskom jeziku koji imaju evropsku EPAS akreditaciju“, istakao je Anes Hrnjić i naglasio da Ekonomski fakultet sve programe nudi na maternjem i na engleskom jeziku.

Slika 2

Minja Arslanagić – Tutić je ponudila informaciju više o programskim aktivnostima Ekonomskog fakulteta na bosanskom jeziku, te o DL programu studiranja i prijemnom ispitu.

„Ekonomski fakultet u Sarajevu na bosanskom jeziku ima tri Odsjeka: ekonomiju, menadžment i visoku poslovnu školu.

Ekonomija i menadžment su Odsjeci akademske prirode, dok je visoka poslovna škola više orijentirana praksi.

DL (Distance Learning) način studiranja kreiran je posebno za one koji su u radnom odnosu, jer je 70 posto nastave on-line, a 30 posto in-class. Bitno je naglasiti da se nastava održava nakon 17 sati“, pojasnila je i dodala:

„Što se tiče prijemnog ispita mi ubrzo krećemo sa pripremnom nastavom, koja se izvodi za bosanski jezik, matematiku i engleski jezik. Više informacija o pripremnoj nastavi i uslovima upisa možete pronaći na web stranici EFSA – www.efsa.unsa.ba“.

Slika 3

Veliki broj naših sugrađana odlučuje se za studij na EFSA,  a studentice Nadina Tanović i Imana Hadžić ponudile su informacije, koje bi trebale poslužiti kao dodatni motivirajući faktor zainteresovanima da se odluče za ovu visokoškolsku ustanovu.

„Studenti na Ekonomskom fakultetu, osim visokokvalitne nastave, mogu pronaći priliku za sticanje vještina kroz angažman u raznim Službama koje fakultet nudi, kao npr. Centar za razvoj karijere, Centar za poduzetništvo, Odnose s javnošću i mnoge druge.

Ovaj fakultet nudi dom i mnogim drugim organizacijama, kao što su Studentski pohodi i globalna nevladina organizacija ISAC.

Jedan od najvećih projekta Ekonomskog fakulteta je projekat CEO. Kao prošlogodišnji učesnik i ovogodišnji organizator, pozivam srednjoškolce da nam se pridruže 21. aprila na manifestaciji CEO High School 2018“, riječi su Nadine Tanović – studentice treće godine EFSA.

Njena kolegica, Imana Hadžić – studentica prve godine, poručila je sljedeće:

„CEO High School konferencija jedan je od najvećih projekata EFSA, koji se uspješno relizirao u proteklih pet godina.

U sklopu ove konferencije kreiran je niz događaja različitog koncepta i sadržaja. Predstavlja konferencijski sadržaj prilagođen za srednjoškolce, kojima će se predstaviti mladi i uspješni poduzetnici iz različitih sfera djelovanja.

Ova konferencija prilika je za učenike da uspostave direktnu vezu sa osobama iz poslovnog svijeta, te da stvore nešto jasniju sliku kako funkcioniše poslovni svijet.

Govornici na predstojećoj konferenciji su mladi i poslovni ljudi koji svojim životnim pričama daju savršen motivirajući primjer kako padovi nisu razlog za odustajanje, nego su, naprotiv, razlog za još veći rad, trud i predanost.

Planirani termin za ovogodišnji CEO High School je 21. april, a mjesto održavanja je Dom mladih na Skenderiji. Pozivam sve srednjoškolce da nam se pridruže, a mi smo trenutno u fazi regrutacije srednjoškolaca u naš organizacioni tim i oni će direktno učestvovati u implementaciji ovogodišnjeg projekta“.

Ekonomski fakultet u Sarajevu je jedan od najboljih fakulteta na prostoru jugoistočne Evrope i ove godine obilježava 66 godina od kada je upisana prva generacija ekonomista u našoj zemlji.

Planirana promocija 2. aprila će biti jedinstvena prilika za buduće studente da dobiju pravovremene informacije o načinu studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi, što će im biti od velike pomoći prilikom odabira profesionalnog opredjeljenja.

 

 

Press Općine Visoko