Lokalne TemePolitikaRadončić u Varešu, Brezi i Visokom: Dodik i Govedarica se takmiče ko...

Radončić u Varešu, Brezi i Visokom: Dodik i Govedarica se takmiče ko će bolje veličati ratne zločince Karadžića i Mladića, ali neka obojica znaju, država BiH će biti još moćnija i jedinstvenija!

Dvorane u Varešu, Brezi i Visokom večeras su bile premale da prime sve zainteresirane građane koji su došli da prate predizborne skupove Saveza za bolju budućnost.

U pobjedničkoj atmosferi, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić osvrnuo se, između ostalog, na poruke i izjave koje dolaze iz RS.

– Vidimo ovih dana da se Dodik i Govedarica takmiče u tome ko će bolje veličati ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića, ali neka obojica znaju da će naša država Bosna i Hercegovina biti još moćnija i jedinstvinija. Mi se ne bojimo, ja se ne bojim i pozivam ih da svoju retoriku okrenu ekonomskom razvoju i budućnosti, jer se prošlost kojoj se oni vraćaju nikad više ponoviti neće – rekao je Radončić, praćen ovacijama.

On je naglasio da se stanje u BiH mora promijeniti.

– Neću da budem uspješan u zemlji neuspjeha, neću da sam bogat čovjek u zemlji siromaštva, hoću da BiH i moji Bošnjaci podignu glave i pridruže se porodici bogatih evropskih naroda. Hoću da SBB bude kičma nove vlade nacionalnog spasa, mi to znamo i mi to možemo – kazao je Radončić

Inače, na skupovima u Varešu, Brezi i Visokom još su govorili Ćamil Zaimović, nosilac državne liste, Enver Merdić, nosilac liste za Parlament FBiH, kandidati za Parlament FBiH Dragoljub Brenjo i Selma Beširević, Ismet Sarajlić, nosilac liste za Skupštinu ZDK, kandidati za Skupštinu ZDK Fahrudin Brkić, Omar Memišević, Fikret Salčinović, Amra Mušić, Munib Zaimović, načelnik općine Breza, Nejra Bulbulušić-Muratović, predsjednica OO SBB-a Breza, Dženana Brkić – Šabić i Meldina Ugarak, kandidatkinje za Skupštinu ZDK, te Elmir Omerbegović, kandidat za Parlament FBiH.

 

– Imamo rješenja za nagomilane probleme, imamo hrabrosti, imamo snagu za bolju budućnost – jedinstvena je poruka svih kandidata Saveza za bolju budućnost BiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE