17.11. – Međunarodni dan srednjoškolaca obilježen i u Visokom – Da li nas čujete?

17.11. poznat kao Dan srednjoškolaca je obilježen i u Visokom. Visočki srednjoškolci su jučer učestvovali u mirnom protestu. Šetnjom kroz grad učenici su željeli privući pažnju na sebe – Oni ne šute i ne trpe, njihov glas treba da se čuje i oni žele ukazati na problem upisa na visokoškolske ustanove u BiH.

U mirnim protestima su učetvovale: Gimnazija “Visoko”, MSŠ “Hazim Šabanović”, te su im se pridružili učenici Franjevačke klasične gimnazije.

Asocijacija srednjoškolaca u BiH, posredstvom 57 lokalnih zajednica obilježit će ovaj značajan datum.

Ovaj dan se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17.11.1939. godine. Studenti su protestovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez prethodnog suđenja.

Gimnazija “Visoko” povodom obilježavanja Dana srednjoškolaca svoje učenike vodi na izlet u Mostar.

visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.