16. kolo rukometne PL BiH: Lokomotiva – Bosna 20. februara u 15 sati

Nakon zimske pauze ovoga vikenda, susretima 16. kola, se nastavlja Premijer liga BiH za rukometaše. Visočku Bosnu očekuje gostovanje u Brčkom kod ekipe Lokomotove, koja je direktni rival u borbi za opstanak.

Podsjetimo, nakon jesenje polusezone obje ekipe se nalaze u donjem dijelu tabele. Lokomotiva zauzima 13. poziciju sa 9 osvojenih bodova, dok su Visočani plasirani poziciju niže sa osvojenim bodom manje.

Loši rezultati u proteklom periodu moraju se zaboraviti, jer u Visokom sada pušu vjetrovi pozitivnih promjena. Novi trener Milan Hovorka i nekoliko iskusnih pojačanja trebali bi biti garant sigurnog opstanka u društvu najboljih i slaganja kockica za mnogo povoljnije rezultate.

Ekipa Lokomotive nalazi se u velikim finansijskim problemima, tako da su najbolji igrači odavno napustili brčanski klub, koji je, uz već otpisanu Derventu te Slaviju koja je napustila takmičenje, glavni kandidat za niži rang.

Visočani su u pripremnom periodu odigrali tri susreta i zabilježili dvije pobjede i poraz. Za pozitivan rezultat na prvom proljetnom gostovanju trebat će maksimalan angažman cijelog tima, koji, sigurni smo, neće izostati.

Ekipa Bosne u ovom trenutku ima znatno kvalitetniji sastav i ulogu aspolutnog favorita u odnosu na Lokomotivu, o čijoj slabosti najbolje svjedoči nevjerovatan domaći poraz u Kupu od Sloge, kada je prije nekoliko dana bilo ogromnih 49:20 za dobojski tim.

Utakmica u Brčkom: Lokomotiva – Bosna, igra se sutra, u subotu, 20. februara sa početkom u 15 sati.

visoko-rtv.ba