15 plastenika socijalno ugroženim porodicama i pojedincima

Grad Visoko u saradnji sa ASB humanitarnom organizacijom i JU Centar za socijalni rad donirao 15 plastenika socijalno ugroženim porodicama i pojedincima

Grad Visoko već dugi niz godina ima odličnu saradnju sa humanitarnim i raznim drugim organizacijama koje podržavaju projekte iz oblasti poljoprivrede. Još od 2012. godine pa do sada u okviru takvih projekata realizovana je nabavka 105 plastenika na području grada Visoko.

Predstavnici Službe za finansije privredu i društvene djelatnosti su danas zajedno sa predstavnicima njemačke humanitarne organizacije ASB i direktoricom JU Centar za socijalni rad posjetili korisnike koji su ispunili uvjete potrebne za donaciju plastenika. Danas se vršila instalacija plastenika površine 100 m2.

Danas se vršila faza montiranja plastenika, dok će u narednom periodu biti organizovana edukacija za sve korisnike a nakon toga i dodjela sadnog materijala za jesenju sjetvu.

Realizacija ovog donatorskog projekta vršila se preko Centra za socijalni rad, koji je na osnovu kriterija koje je postavio donator birala korisnike koje ispunjavaju uslove.

Korisnici su zahvalili ASB organizaciji i gradonačelnici Amri Babić, kao i JU Centar za socijalni rad koji su im na ovaj način pomogli kako bi uspjeli ostvariti neke ekonomske dobiti. 

visoko.gov.ba