„15. juli 2016. – Svi aspekti pokušaja državnog udara“ u Turskoj

ODRŽANA TRIBINA I IZLOŽBA NA TEMU „15. JULI 2016. – SVI ASPEKTI POKUŠAJA DRŽAVNOG UDARA“

Događaji u Republici Turskoj koji su u zadnje pola godine preplavili svjetske medije i o kojim se mnogo pisalo, a i mnogo špekulisalo, sinoć su bili tema panela pod nazivom „15. juli 2016. – Svi aspekti pokušaja državnog udara“. BZK “Preporod” Visoko u saradnji sa Općinom Visoko i Institutom Yunus Emre uz pomoć Ambasade Republike Turske organizovali su predavanje i obezbijedili adekvatne izlagače panela kako bi neke nedoumice vezane za pokušaj vojnog udara u Republici Turskoj 15. jula 2016. i dešavanjima poslije razjasnili zainteresovanim građanima.
Prema riječima predstavnika turskog Maarif vakufa, o državnom udaru u Turskoj bilo je govora i u drugim bosanskohercegovačkim gradovima kroz seriju panela koji su održani za sve građane i čija je posjećenost bila jako velika.
Na samom početku, kao domaćin tribine, Općinska načelnica mr.sci Amra Babić obratila se prisutnim sa porukom da je državni udar u Turskoj pomno propraćen u Bosni i Hercegovini sa velikom zebnjom i iskrenim molitvama, te da je poruka jedinstva koju su građani Republike Turske poslali svijetu, poruka koju Bosanci i Hercegovci treba da prime.
Tribina je održana u zgradi Općine Visoko, 14.01.2017. godine sa početkom u 17:00 sati, a nakon čega je uslijedio obilazak izložbe koja je bila postavljena u prostorijama BZK „Preporod“.
Izlagači panela bili su:
– mr. Amra Babić, načelnica Općine Visoko;
– Mahmut Özdil, član Upravnog odbora fondacije Maarif – moderator panela
– Mersed Šahinović, predsjednik BZK “Preporod” Visoko.
– Davut Nuriler Bivši, koordinator TIKA-e u BiH;
– Dr. Cennet Uslu, profesor političkih nauka i javne uprave
– Dr. Senad Hasanagić, doktor pravnih nauka;
– Ibrahim ef. Hadžić, glavni imam Medžlisa IZ u BiH;

Press Općine Visoko