10. SIMPOSAR: Nikad ispričana priča o Ćiri Blaževiću (VIDEO)

Jubilarni 10. međunarodni sportski simpozijum “Simposar Sarajevo” i ove godine će se održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Deo spektakla biće i Direktno.rs.

Tvorac i organizator Simposara, poznati sportski novinar Sabahudin Topalbećirević, sa Junajted medijom i Sportklubom, od četvrtka do subote okupiće sportiste, sportske radnike, novinare iz regiona, a kruna je svetska premijera filma – Miroslav Ćiro Blažević – “Nikad ispričana priča”.Sa snimanja filma: Sabahudin Baho Topalbećirević i Miroslav Ćiro BlaževićSa snimanja filma: Sabahudin Baho Topalbećirević i Miroslav Ćiro Blažević

Sve će se odigravati u Domu mladih Skenderija, u četvrtak od 18.30 časova.

– Ćiro Blažević je uvek izazivao pažnju, bio u centru zbivanja i uživao u tome. Zbog toga i ne čudi interes javnosti u državama regiona za film o “treneru svih trenera”. Hvala svim kolegama koji su prepoznali značaj ekranizacije životne priče o Ćiri Blaževiću. Svi su pozvani na promociju 30.9.2021. godine u Sarajevu. Smejaćemo se zajedno, možda i plakati, slušati neverovatne anegdote iz njegovog života, naučiti važne lekcije. Jer Ćiro je to, genije koji se rađa jednom u 100 godina. Voleli li ga ili ne, ravnodušni ne možete ostati… A on, voli ljude. Verujte mi. Vidimo se u Sarajevu – napisao je na svom fejsbuk profilu Baho Topalbećirević.

Posle Dragana Džajića, Ivice Osima, uživaćemo u još jednom dokumentarnom ostvarenju, ovoga puta u glavnoj ulozi je legendarni Ćiro.

U petak će u hotelu “Evropa” biti organizovan okrugli sto na temu “Sport u regionu”, uz pitanje: Da li je moguća bolja i snažnija saradnja? Večernji časovi su rezervisani za predstavljanje grada Novog Pazara, tradicije, kulture… Uz promociju filma: “Novi Pazar – grad koji rađa šampione”.

Subota je dan za obilazak piramida u Visokom…

direktno.rs