14. maj 2010. – Trostruko ubistvo u Hlapčevićima

Nedim Fejzić  je počinio trostruko ubistvo u Hlapčevićima i ranio više osoba, među kojima petoro dece.
Ubijeni; Dževadia Bašini (41), Mehmed Rožajac (76), Zineta Rožajac (36).

Masakr u brojkama

–    3 osobe ubijene

–    7 povrijeđenih

–    1 godinu ima najmlađa žrtva

–    4 godine ima najstarije povrijeđeno dijete

 

Krvavi petak

Sve se odvijalo između 13 i 14 sati tog krvavog petka, 14. maja 2010. godine. Fejzić je od svoje kuće prvo došao do komšije Dževada Herceglije (47), kojeg krvnički i bez ikakvih riječi napada, da bi potom produžio do kuće Fatime Bukve (31) te njenih sinova Sadina (2) i Adina (4). Sve troje je teško ranio. Potom se krvavi pohod nastavlja u kući Šemsudina i Dževade Bašini. Dževadu (40) ubija, a njenu kćerku Eminu (2,5) teško ranjava.

U narednu kuću ne uspijeva ući, ali svoj bijes iskaljuje u narednoj, kući Zinete Rožajac (35), u kojoj na stepenicama ubija nju, a u prizemlju njenog svekra Mehmeda (74). Tu teško ranjava Zinetinu jednogodišnju kćerku Adnu, koju je majka tijelom sakrila od monstruma zadobivši na četrnaest mjesta na tijelu po sedam do deset uboda.

Već u narednoj kući žrtvu nalazi u Salihu Kapi (53), koji preživljava napad, dok njegov rođak Smajo, koji je stigao iz drugog dijela sela, uspijeva s još nekoliko mještana savladati Fejzića, kojeg potom odvodi policija.

– Udarao sam ga drvetom koje se odbijalo kao o lutku. Samo bi se stresao, kao da ga je neko poprskao vodom. To je neopisivo – priča Smajo Kapo, koji ga je na kraju savladao.

Da to nije učinio, Fejzić bi u svom krvavom pohodu naišao na grupu od 12 djece koja su se igrala dvadesetak metara dalje.

 

magazinplus.eu

Vezane objave:

– Hlapčevići 14.5.2010. – Dan kada je Nedim Fejzić troje ubio a sedmero ranio

– Video: Tri godine poslije krvavog masakra u Hlapčevićima

– Šemsudin Bašini: Moja Emina ni danas ne pita za majku

– “Avaz” u visočkom selu, četiri godine nakon presude monstrumu Nedimu Fejziću