Saopćenje za javnost općinskih udruženja taksi prijevoznika ZDK

U cilju adekvatnog i pravovremenog informisanja javnosti Zeničko-dobojskog kantona obraćamo Vam se u ime legalnih taksi prijevoznika Zeničko-dobojskog kantona, kako bi Vas obavijestili o propustima u radu Ministra Fahrudina Brkića i njegovih pomoćnika.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona je usvojila incijativu koju su uputili taxi prijevoznici Zeničko-dobojskog kantona 24.04.2018g., kojombi se uveo red u taxi djelatnost na području Zeničko-dobojskog kantona. Skupština je naložila Ministarstvu za prostorno uređenje promet i komunikaciju i zaštitu okoline da u roku od 30 dana dostavi prečišćeni tekst nove Odluke o taxi prijevozu Zeničko-dobojskog kantona. Predsjedavajući skupštine Jasmin Duvnjak nas je informisao da do današnjeg dana nije dostavljena prečišćena Odluka o taxi prijevozu.

Mišljenja smo da je Ministar Fahrudin Brkić zloupotrebio svoj službeni položaj, te sa svojim ostalim saradnicima ugrozio opstanak taxi službe u Zeničko-dobojskom kantonu. Ovom prilikom Vas obaviještavamo da ćemo tražiti smjenu Ministra Fahrudina Brkića, te podnijeti krivične prijave protiv Ministra Fahrudina Brkića, saradnika i ostalih NN lica. Također obaviještavamo Javnost da ćemo u skladu s zakonskim propisima organizovati proteste pred Vladom i Skupštinom Zeničko-dobojskog kantona, kako bi zaštitili naše ustavno zagarantovano pravo-pravo na rad i pravo na život.

S poštovanjem.
UDRUŽENJA TAKSI PRIJEVOZNIKA ZE-DO KANTONA